Skip to content

Ilmus ajakirja Sotsiaaltöö erinumber „30 aastat sotsiaaltöö õpetamist Tallinna Ülikoolis”

Uudis

Ajakirja Sotsiaaltöö 2022. aasta erinumber kajastab sotsiaaltöötajate akadeemilise koolituse kujunemist Tallinna Ülikoolis, selle võlusid ning valusid. Oma mõtteid ja meelolusid jagavad nii koolituse omaaegsed eestvedajad kui ka praegused tegijad, aga ka vilistlased ning tudengid.

Eessõna on kirjutanud Tallinna Ülikooli emeriitprofessor Taimi Tulva.

Retrospektiivne ülevaade

  • Koolituse eestvedajad Taimi Tulva, Anne Tiko ja Lauri Leppik esitavad tagasivaate sotsiaaltöö eriala kujunemisele Tallinna Ülikoolis kolmekümne aasta jooksul (1991–2021), toetudes dokumentatsioonile, sotsiaaltöökoolitust käsitlevatele artiklitele ning kolleegide ja vilistlaste meenutustele.
  • Sotsiaaltöö uurija Reeli Sirotkina analüüsib nende aastate jooksul sotsiaaltöö erialal kaitstud doktoritöid.

Intervjuud

  • „Õpetades tulevasi sotsiaaltöötajaid õppisin ise väga palju,“ kinnitab psühhosotsiaalse töö ja eetika erialaaineid õpetanud Anne Tiko.
  • „Meid koolitati olema maailmamuutjad,“ ütlevad õpingutele tagasi vaadates esimeses lennus õppinud Kristiina Salong ja Indrek Juss.
  • „Sotsiaaltöö eriala püsib tugevana ja areneb“, usub ühiskonnateaduste instituudi sotsiaalkaitse suuna juht Karmen Toros.

Tänased õppimisvõimalused

  • Kuidas on õpe korraldatud ning millised on õppekavad? Kes on tänased õppijad ja õpetajad?
  • Sotsiaaltöö doktoriõppe tulevikusuundadest kirjutab õppekava kuraator Merike Sisask. Artiklisse on saatnud oma mõtteid doktorandid ja õppekava lõpetanud.
  • Sotsiaaltöö ning sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse magistriõppekavade rõhuasetusi tutvustavad kuraatorid Mariann Märtsin ja Ingrid Sindi, sotsiaaltöö bakalaureuseõppest annab ülevaate õppekava kuraator Marju Medar.
  • Sotsiaaltöö üliõpilased arutlevad vestlusringis kogukonnatöö olemuse ja tähtsuse ning selleks vajalike oskuste üle.

Vilistlaste tagasiside

  • Meenutusi õpinguaastatest ja mõtteid sotsiaaltöötajaile vajalikest teadmistest jagavad Eike Käsi, Marje Paljak, Reet Velberg, Helmen Kütt, Helika Saar, Andrei Petuhhov, Katrin Tsuiman, Kätlin Mikiver, Heli Kallasmaa, Jaanika Petti, Olga Lupanova ja Ülly Enn.

Erinumber valmis koostöös Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudiga ning on leitav TAI veebist (pdf).

erinumbri esikaas

Sotsiaalvaldkonna spetsialistidele ning huvilistele suunatud erialaajakirja Sotsiaaltöö annab välja Tervise Arengu Instituut koostöös sotsiaalministeeriumi ja toimetuse kolleegiumi asjatundjatega.

Lisainfo: tel 659 3931, e-post ajakiri@tai.ee, www.tai.ee/sotsiaaltöö, ajakiri Facebookis.