Skip to content
Sotsiaaltöö

Ajakirja Sotsiaaltöö mainumbri põhiteemaks on inimene ja tema keskkond

Uudis

Sotsiaaltöö mainumbri (2/2022) põhiteemaks on inimeste toetamine, kasutades nende endi ja ümbritseva keskkonna võimalusi. Artiklitest saab teada, mis on ökosotsiaaltöö ja kuidas seda praktiseerida; mis takistusi on kogenud liikumispuudega naised seoses lapse sünniga; kuidas vabatahtlikud seltsilised hõlbustavad sotsiaaltöötaja tööd jpm.

Sotsiaaltöö 2-2022„Oleme keskendunud sellele, et toetada inimeste õigust elada kodus, olla väärikas ja iseseisev oma eluga seotud otsustes ning luua elamiseks parim keskkond,“ kirjutab eessõnas sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Hanna Vseviov.

Persooniloos jagavad oma mõtteid Aime Vaggo, Küllike Kaldoja ja Tiia Spitsõn, kes pälvisid tänavu tiitli „Elutöötegija sotsiaalvaldkonnas“.

Ökosotsiaaltöö ja kogemuslood

  • Jyväskylä Ülikooli professor Aila-Leena Matthies ja ajakirja Sotsiaaltöö toimetaja Kairiin Nuudi jutuajamisest saab teada, mis on ökosotsiaaltöö ja kuidas saab selle põhimõtteid igapäevaselt rakendada.
  • Tegevusjuhendaja Lauris Geurden Maarja külast räägib, kuidas toetada inimesi nende argitegevuse kaudu ja miks ta peab keskkonda inimese põhivajaduseks.
  • Mis tähenduse saab ökosotsiaalne mõtteviis üleöö muutunud maailmas, mõtiskleb Tartu Ülikooli sotsiaalse heaolu nooremlektor Merle Linno.
  • Anneli Sert ja Kadri Kauksi tutvustavad sotsiaaltööd rohelises Lääne-Harju vallas.
  • Vabatahtlike seltsiliste projekti teises etapis pakutakse tuge abivajajatele üle Eesti. Projekti tegevustest kirjutab selle juht Krista Pegolainen-Saar.
  • Oma kogemusi Ukraina sõjapõgenike abistamisel jagavad Tiia Spitsõn Harku vallast, Karmen Vetemäe Kastre vallast, Katre Mägi Järva vallast ja Merle Liivak Tartust.

Uurimused ja analüüsid

Sotsiaaltöö korraldus

Erialane haridus